020 - 794 19 34

Ongediertebestrijder nodig in Amsterdam?

Aanbieding houtwormbestrijding in Amsterdam

Houtworm in uw meubels of in de constructie van uw woning? Het is belangrijk zo snel mogelijk hulp in te schakelen om grote schade te voorkomen. Al jaren is De vakman een begrip in houtwormbestrijding in Amsterdam. Op dit moment hebben wij een mooie aanbieding. Voor €295,- per verdieping bent u in Amsterdam en omstreken snel van houtworm af. Zie hieronder onze andere aanbiedingen.

Werkwijze houtworm bestrijden

De vakman heeft 30 lokale vestigingen in het land, waardoor u altijd de warmte en inzicht van een lokaal opererend bedrijf ervaart. Tegelijkertijd profiteert u van de kracht van een landelijk sterk opererend bedrijf dat groot inkoopt waardoor onze inkoopkosten een stuk lager liggen dan bij veel andere bedrijven. Daarnaast geeft onze behandeling veel grote voordelen ten opzichte van de ouderwetse manier van houtworm bestrijding. Bij ons hoeft u bijvoorbeeld niet 48 uur uit uw woning, boerderij of schuur te blijven. Dit is bij ons slechts 4 uur. Wij werken namelijk met een nieuw middel. Dit geavanceerde product geeft geen sterke kerosine geur af. Daarnaast is ons middel op water basis, waardoor het veel voordelen biedt met betrekking tot de natuur en brandveiligheid.

Prijsoverzicht

Boerderij (Stolp, Stelp, Schuur of Stal) tot 350 m² € 895,-
Boerderij (Stolp, Stelp, Schuur of Stal) tot 200 m² € 795,-
Verdieping of etage tot 50 m² €295,-
Huis met diverse etages tot 100 m² €495,-
Schuur tot 50 m² €295,- alleen plafond € 189,95
Meubelstukken € 75,-
Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw.

Het stofvrij maken van de woning is niet inbegrepen. Wilt u dat wij de ruimte stofvrij voor u maken, dan rekenen wij daar een bedrag tussen de €150 en €350 euro voor. Dit zal bij de inspectie besproken worden en afhankelijk zijn van de omvang van de werkzaamheden.

Inspectie

Wij zullen nooit zomaar een object behandelen, maar zullen altijd eerst een inspectie inplannen om uw probleem goed in kaart te brengen en u een goede uitleg te geven over de handelingen die wij voor u gaan uitvoeren. De kosten voor de inspectie bedragen €35,- inclusief btw.

Houtworm en boktor

De boktor leeft maar twee weken. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. Echter legt een boktor larven die vijf tot twaalf jaar oud worden. Deze larven zijn de zogenoemde houtwormen. Indien ze de kans krijgen, kunnen houtwormen hele houtconstructies wegeten. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang. Houtwormen worden ongeveer 3 centimeter lang en hebben een geel lijf. Ze creëren gangen van ongeveer een halve centimeter breed. Laat dit niet gebeuren en neem contact met ons op!
Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een houtworm en een boktor. Dat is niet zo vreemd, want er is helemaal geen verschil. Houtworm is meer een overkoepelende term voor verschillende houtaantasters. De meest bekende is de boktor. Deze tor – of beter gezegd de larven van deze tor – kunnen veel schade aanrichten aan houten constructies of meubelen. Zelf veroorzaakt de boktor weinig overlast. De boktor legt zijn eitjes op hout, bij voorkeur nieuw en onbehandeld. Uit deze eitjes ontpoppen zich larven die zich voeden met de vezels in het hout en zijn zodoende in staat een houten constructie of meubelstuk te verzwakken. U kunt een boktor herkennen aan twee grijze vlekken op zijn rug. Verder heeft het voelsprieten, is het bruinzwart en wordt het tot 2,5 centimeter lang.

Soorten houtwormen

Naast de boktor bestaan verschillende houtaantasters met een keverachtergrond. De bekendste en in Nederland belangrijkste soorten zijn:

 • De gewone houtwormkever
  Deze kever is wat kleiner dan de boktor en wordt maximaal ongeveer een halve centimeter groot. U kunt deze houtknager verder herkennen aan zijn ruwe schild, waarop minuscule haartjes te zien zijn en zijn donkere kop. Ook bij de houtwormkever zijn het de larven die de grootste schade kunnen berokkenen. Zonder interventie is het mogelijk dat deze diertjes zich wel 5 jaar paden banen door uw schuur, kast of bank.
 • De grote houtwormkever
  Zoals de naam waarschijnlijk al verraadt is deze kever een slag groter dan de gewone houtwormkever. Deze grote houtwormkever wordt meer dan een centimeter lang is herkenbaar een het harige achterlijf. Daarnaast zijn geelgekleurde vlekken waarneembaar op het schild. De kever heeft een natuurlijke voorkeur voor eikenhout.
 • Zachte houtwormkever
  De zachte houtwormkever zorgt relatief gezien voor de minste schade. De gangen die de larven van deze soort maken, zijn oppervlakkig en zorgen daarmee niet of nauwelijks voor verzwakking van het hout. Daarnaast nestelt de kever zich het liefst in hout waar de bast nog omheen zit. Vaak vindt u deze soort dan ook in ornamenten of meer rustieke meubelstukken. U kunt de zachte houtwormvariant herkennen aan een rode tot bruine kleur met lange voelsprieten.
 • Spinthoutkever
  De spinthoutkever is een klassieke houtaantaster die met name geïnteresseerd is in droog brandhout. In veel schuurtjes waar haardhout ligt opgeslagen zult u deze knager terugvinden. Met name loofhout zoals eik of walnoot is geliefd. Ook komt de spinthoutkever voor in houten vloeren en constructiebalken. U herkent hem aan het lange lijf dat is opgebouwd uit meerdere segmenten. De kever is roodbruin van kleur en wordt zo’n 7 mm lang.

Houtwormen voorkomen

Houtwormen voorkomen is een lastig karwei. U kunt overwegen om blootliggend hout preventief te behandelen met insecticide. De vakman is expert in het preventief behandelen van houtwormen. Wanneer u dit laat uitvoeren, bent u in veel gevallen verzekerd van 15 jaar houtwormvrij hout. Daarnaast zijn geschilderde of gelakte balken vaak vanzelf al houtworm-proof. Als hout kwetsbaarder is geworden door bijvoorbeeld vocht of afbladderende verf, dan loopt u wel risico op houtaantasters. Houtaantasters zijn daarom makkelijker te behandelen dan te voorkomen.

Hoe weet ik of ik houtworm heb?

Houtworm is te herkennen aan verschillende signalen:

 • Gaatjes in het hout
 • Houtstof of zaagsel in de buurt van hout
 • Knagende geluiden

Houtworm bestrijden in Amsterdam

Maak nu gebruik van de goedkoopste houtworm bestrijding in Amsterdam door De vakman. In tegenstelling tot sommige andere behandelingen hoeft u uw woning niet voor meerdere dagen te laten luchten, in slechts 4 uur bent u van uw houtwormprobleem af. Neem nu contact op via 020 - 794 19 34 of vul het contactformulier in.

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u direct een afspraak maken.
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor de door u opgegeven voorkeursdata.

shortcodeCommand = [bono_appointment]

Diensten

 • Bestrijding
 • Preventie
 • Wering

Werkgebied

Wij zijn u graag van dienst in Amsterdam en omgeving.

Hoofdvestiging